Een scootmobiel kent een beperkte snelheid. Afhankelijk van het type scootmobiel en het beoogde gebruik zal deze beperking verschillen.
Zo zal een scootmobiel die enkel dient voor gebruik binnenshuis heel wat trager gaan dan een scootmobiel die ook buiten wordt gebruikt. De meeste mensen die een scootmobiel aanschaffen hebben vrede met de snelheidsbeperking. Bekijk de scootmobiel prijs
Inhoudsopgave:Snelheid
Snelheid is meestal niet het belangrijkste criterium. Voor de jongeren die de scootmobiel als alternatief vervoersmiddel kopen is de vrij standaard begrenzing (van ongeveer 20 km per uur) net iets te traag. Voor degene die met de scootmobiel voornamelijk adressen in eigen woonwijk en buurt bezoekt is dat een ander verhaal.
Hoe scootmobiel opvoeren
Wanneer u vindt dat uw scootmobiel niet voldoende snelheid kan halen, zijn er volgens sommigen diverse manieren om deze op te voeren. Laat u echter niet van de wijs brengen, want een scootmobiel opvoeren is bij de wet verboden.
Toegestaan?
Het opvoeren van de snelheid van een scootmobiel is dus duidelijk niet toegestaan.
Alternatief
Wilt u toch graag harder kunnen rijden dan met uw huidige scootmobiel mogelijk is? Nieuwe scootmobielen zijn vaak sneller en gemakkelijker te bedienen dan gedateerde modellen. Een nieuwerwets 5-wiels model ligt daarbij ook beter op de weg dan eentje met 3 wielen. Gaat u vlot door een bocht, dan is dat het veiligst en het prettigst op een scootmobiel met 5 wielen. Ruil voor het verhogen van uw snelheid dus uw oude scootmobiel in tegen een nieuw exemplaar.
Verkeer
Net zoals voor andere voertuigen zijn ook bij de scootmobiel enkele regels verbonden aan de snelheid van het voertuig. Zo moet u een maximale snelheid van 30 km per uur aanhouden wanneer u binnen de bebouwde kom rijdt. Gaat u buiten de bebouwde kom, dan is de maximumsnelheid 40 km per uur. Sommige merken gaan sneller zoals Yamaha ebikes en Cube Ebikes.
Meer info
Op de website van de overheid ziet u de officiële informatie www.hulpmiddelenwijzer.nl, www.regelhulp.nl en www.vvn.nl.
De garantie is meestal 2 of 3 jaar en voor een scootmobiel is een CE en een TÜV certificaat verplicht bij de aanbieders ervan. Bekijk de scootmobiel prijs
Offerte
Bekijk in de shop
Bij het online kopen van een Scootmobiel is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard een goede prijs belangrijk.Vergelijk de prijzen van onze favoriete shops die snel en vaak gratis leveren en ze meestal ook echt op voorraad hebben:
Scootmobiel opvoeren
Er zijn veel mensen die vinden dat hun scootmobiel niet snel genoeg is en dit wel zouden willen veranderen. Het opvoeren van een scootmobiel lijkt dan voor de hand te liggen, maar helaas. Een scootmobiel sneller maken zal helaas niet gaan, simpelweg om 2 redenen:
1. Een scootmobiel opvoeren is namelijk bij wet verboden. In Nederland geldt er een verbod op het opvoeren van alle voertuigen, waaronder dus ook scootmobielen vallen.
2. Naast een verbod is het ook technisch erg lastig om een scootmobiel op te voeren. Dit komt omdat de motor en accu passend zijn bij een bepaald model. Het is dus niet zo dat u zomaar een krachtiger en snellere motor kan plaatsen. Elk model heeft zijn eigen passende accu en type motor.
3. Omdat het opvoeren van een scootmobiel bij wet verboden is, zal ook een verzekeraar moeilijk gaan doen als u schade rijdt.
Wilt u een goede scootmobiel die sneller gaat? Dan is er eigenlijk maar één goede oplossing en dat is een scootmobiel kopen met een krachtiger motor en dus meer vermogen. Een scootmobiel kopen met een hoger vermogen betekent een snellere scootmobiel en vaak een grotere actieradius.
Conclusie:
Een scootmobiel opvoeren is geen optie, vraag daarom, als u een (nieuwe) scootmobiel kopen gaat, welke maximale snelheid u met deze scootmobiel kunt halen. En vraag uzelf af of een bepaald merk of model past bij uw wensen.